Friese+samenwerking+in+energie
Nieuws
© Provincie Fryslân

Friese samenwerking in energie

Geart Kooistra, voorzitter LTO Noord Friesland en gedeputeerde Johannes Kramer van Provincie Fryslân hebben vanmorgen een intentieverklaring ondertekend over duurzame energie: de Samenwerkingsagenda Duurzame Energie LTO Noord en provincie Fryslân (SALTO).

Met SALTO willen de provincie en LTO Noord hun activiteiten op het vlak van duurzame energie bundelen en versterken. Partijen hebben met elkaar afgesproken om ieder jaar een plan op te stellen met projecten en activiteiten op het gebied van duurzame energie.

Doel is het versterken van de energiehuishoudens van agrarische bedrijven in Friesland. 'De provincie komt niet bij voorbaat met financiën over de brug, maar gaat kijken hoe projecten ondersteund kunnen worden', legt Arnoud Smit van Projecten LTO Noord uit.

Energieneutraal

Eric Douma is portefeuillehouder Klimaat en Energie van LTO Nederland. 'Wij willen toe naar een energieneutrale bedrijfsvoering', stelt Douma. 'Die is duurzaam en draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door onze leden.'

Projecten op het gebied van energiebesparing en het opwekken van energie via zonne-energie, mest- of biovergisting en energie uit de bodem maken kans op een bijdrage van de provincie Fryslân. 'Goede ideeën zijn altijd welkom', zegt Douma. 'We gaan ervan uit dat de samenwerking met de provincie bijdraagt aan steeds meer ondernemers met een energieneutrale bedrijfsvoering.'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer