Ontwerp%2Dbeheerplan+Arkemheen+ter+inzage
Nieuws
© NFW

Ontwerp-beheerplan Arkemheen ter inzage

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het ontwerp-beheerplan voor het Natura 2000-gebied Arkemheen in ontwerp vastgesteld. Het plan ligt vanaf 2 februari ter inzage.

Arkemheen trekt veel broed- en trekvogels. De Kleine Zwaan en Smient krijgen een bijzondere bescherming vanuit Natura2000. Ook behouden weidevogels aandacht en zorg.

Rust

Behoud van het huidige landschap met zijn openheid, gras, sloten en het ontbreken van verstoring is cruciaal voor de Kleine Zwaan en Smient. De opgenomen maatregelen zijn er vooral opgericht om de rust te kunnen garanderen.

Ook wordt sluipverkeer teruggedrongen. Het waterschap heeft voor de weidevogels voor een deel van de polder een hoger peil ingesteld. Verder gaat het om beheer waarbij de agrarische natuurvereniging een belangrijke rol speelt.

Belanghebbenden

Het beheerplan, waarin de maatregelen staan beschreven, is in samenspraak met belanghebbenden uit de regio opgesteld. Het ontwerp-beheerplan ligt naar verwachting van 2 februari tot en met 15 maart ter inzage.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer