Dijksma: snel praten met vleesstunters

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) wil nog deze maand afspraken maken met de grote supermarktketens over het uitbannen van het stunten met vlees. Ze schrijft dat aan de Tweede Kamer.

Dijksma%3A+snel+praten+met+vleesstunters
© Dirk Hol

Kamerleden hadden veel vragen over het bericht van Wakker Dier dat er vorig jaar in de supermarkten meer prijsacties waren met vlees. In een brief geeft Dijksma nu haar reactie.

Zorgelijke zaak

De bewindsvrouw stelt 'het een zorgelijke zaak te vinden dat het aantal kiloknallers in de supermarkten stijgt'. Ze noemt stunten met vlees een 'onwenselijke strategie'.

Binnen enkele weken gaat Dijksma aan tafel met de supermarkten en met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Dat moet volgens haar leiden tot afspraken.

Mededinging

Het CBL stelde eerder dat de mededingingswetgeving het verbiedt om afspraken te maken over de prijs van vlees in de winkelschappen. De staatssecretaris plaatst daar een kanttekening bij.

Ze erkent dat afspraken over prijzen onder het kartelverbod vallen. 'Maar ze kunnen worden uitgezonderd van het kartelverbod als de voordelen van de afspraak opwegen tegen de nadelen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer