Groot+Salland+en+Reest+en+Wieden+willen+fusie
Nieuws
© Bron: website waterschap

Groot Salland en Reest en Wieden willen fusie

De Algemeen Besturen van waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland stellen provincies Drenthe en Overijssel voor beide waterschappen per 1 januari 2016 te laten fuseren.

Beide Algemeen Besturen hebben dit voorjaar besloten een verkenning te starten naar een mogelijke fusie tussen de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. In deze verkenning zijn twee mogelijkheden onderzocht: zelfstandig blijven of fuseren.

Op basis van de resultaten hebben beide besturen gistermiddag aangegeven dat een fusie maatschappelijke meerwaarde heeft.

Efficiënter

Een groter waterschap is beter in staat met toekomstige watervraagstukken aan de slag te gaan. Daarnaast kan het werk efficiënter worden gedaan.

Het gefuseerde waterschap kan zodoende ook in de toekomst het waterschapswerk tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten blijven doen.

Financiële draagkracht

Een dergelijk waterschap beschikt over meer financiële draagkracht om risico’s op te vangen. Daarbij blijft aandacht voor aansluiting bij de mensen in het gebied. Ook de gebiedskennis van medewerkers blijft gewaarborgd.

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer