Groot Salland en Reest en Wieden willen fusie

De Algemeen Besturen van waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland stellen provincies Drenthe en Overijssel voor beide waterschappen per 1 januari 2016 te laten fuseren.

Groot+Salland+en+Reest+en+Wieden+willen+fusie
© Bron: website waterschap

Beide Algemeen Besturen hebben dit voorjaar besloten een verkenning te starten naar een mogelijke fusie tussen de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. In deze verkenning zijn twee mogelijkheden onderzocht: zelfstandig blijven of fuseren.

Op basis van de resultaten hebben beide besturen gistermiddag aangegeven dat een fusie maatschappelijke meerwaarde heeft.

Efficiënter

Een groter waterschap is beter in staat met toekomstige watervraagstukken aan de slag te gaan. Daarnaast kan het werk efficiënter worden gedaan.

Het gefuseerde waterschap kan zodoende ook in de toekomst het waterschapswerk tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten blijven doen.

Financiële draagkracht

Een dergelijk waterschap beschikt over meer financiële draagkracht om risico’s op te vangen. Daarbij blijft aandacht voor aansluiting bij de mensen in het gebied. Ook de gebiedskennis van medewerkers blijft gewaarborgd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer