Nieuwe stuwen Landhorst

Landhorst - Waterschap Aa en Maas is onlangs begonnen met de aanleg van dertien nieuwe stuwen in waterlopen rond Landhorst en Wanroij. Dit moet de waterverdeling rondom deze dorpen verbeteren.

Ook realiseert het waterschap twee nieuwe wateraanvoerverbindingen. De hoger gelegen zandgronden in het gebied rond Landhorst en Wanroij zijn kwetsbaar voor droogte. Het water stroomt snel weg via de sloten, met droogteschade aan gewassen en verdroging van de natuur als gevolg. In gebieden rond Wanroij is juist sprake van wateroverlast. Enkele gebieden zijn hier vaak te nat.
Met de nieuwe stuwen kan het water in de droge gebieden beter worden vastgehouden. De twee wateraanvoerverbindingen komen nabij de Boekelsebaan en de Fortunaweg in Landhorst. Hierdoor wordt het mogelijk om water vanuit het Peelkanaal het gebied in te laten stromen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot april 2015. Overlast voor de omgeving wordt zo veel mogelijk beperkt.

Samenwerking

De werkzaamheden maken deel uit van het project ‘GGOR Landhorst op Peil’, wat staat voor Gewenst Grond- en Oppervlaktewater Regime. In nauw overleg met de plaatselijke boeren en tuinders heeft het waterschap geïnventariseerd hoe het watersysteem in het gebied rond Landhorst en Wanroij kan worden verbeterd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer