GPS gebied opmeten populairste app

GPS gebied opmeten is de meest gedownloade agrarische app van 2014. Dat blijkt uit een top 5 die door AgroApps is samengesteld.

GPS+gebied+opmeten+populairste+app
© eigen foto AgroApps

Met de app ‘GPS gebied opmeten’ is het mogelijk om eenvoudig verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van verschillende percelen op te meten.

Het opmeten kan op twee manieren, via een Google Earth kaart of realtime via de gps van de smartphone.

Downloads verdubbeld

‘In 2014 zijn er niet alleen veel nieuwe agrarische apps gelanceerd, ook het aantal downloads is voor het tweede jaar op rij meer dan verdubbeld’, zegt Gertjan Zegwaard van AgroApps.

Ondanks de flinke opmars van de veehouderijsector in 2014, is deze sector nog net niet aanwezig in de top 5. De zevende plaats is voor de Uniform app.

De top 5 is afkomstig uit de categorieën ontspanning, mechanisatie, akkerbouw en algemeen.

Buienalarm

De app Buienalarm stond in 2013 net in de top vijf en vorig jaar stevig op plaats twee. Buienalarm waarschuwt voor naderende buien.

Landleven aan Zee is met de derde positie de meest populaire landbouwgame van het jaar 2014. Het spel is speciaal opnieuw ontworpen voor de mobiel.

Op nummer 4 staat Agro Weather App, door OCI speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. De app geeft de informatie over het beste moment van bemesten, beregenen, spuiten of kunstmest strooien.

De onkruiden app van BASF is een ondersteuning om akkeronkruiden en grassen te herkennen. Per onkruid worden er afbeeldingen weergegeven in verschillende ontwikkelingsstadia.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer