Akkerbouwers+profiteren+meest+van+apps
Nieuws
© eigen foto AgroApps

Akkerbouwers profiteren meest van apps

Eén derde van de Nederlandstalige agrarische apps is voor de akkerbouwsector. Dat concludeert Gertjan Zegwaard van AgroApps aan de hand van AgroApps.nl.

Op dit moment is 33 procent van de Nederlandstalige agrarische apps toepasbaar voor de akkerbouwsector. In vergelijking met 2013 was het percentage hoger, namelijk 47 procent.

De veehouderijsector maakt een opmars. In 2013 kwam de veehouderijsector er met 10 procent van de agrarische apps bekaaid af. Nu is 20 procent van de Nederlandstalige agrarische apps afkomstig uit deze sector.

Meerwaarde

Agrarisch algemeen is met 25 procent een meerwaarde voor de boer. Onder het kopje algemeen bevinden zich onder andere populaire weer-apps en apps voor het opmeten van percelen.

De mechanisatiesector loopt met 17 procent wat achter, constateert Zegwaard. Juist met Engelstalige apps is deze sector weer het grootst.

Games

Ook de landbouw gerelateerde games zijn over het algemeen Engelstalig. Hierdoor komt het kopje ontspanning bij de Nederlandse apps niet verder dan 5 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer