Geen+EU%2Dproducten+via+omweg+Rusland+in
Nieuws
© EPA

Geen EU-producten via omweg Rusland in

Wit-Rusland en Kazachstan hebben aan de Russische regering beloofd dat zij voorkomen dat producten uit EU-landen geleverd worden aan Rusland.

Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Vasily Nebenzya, gezegd in een exclusief interview met persagentschap TASS, zo meldt de Oekraïnse nieuwssite Fruit Inform.

Er zou sprake van zijn dat sinds de Russische importstop op groenten en fruit uit de EU er toch producten via Wit-Rusland en Kazachstan naar Rusland worden verhandeld.

Wederuitvoer

'Het is moeilijk dit soort acties van de kant van individuele bedrijven uit te sluiten. Sommige bedrijven proberen extra winst te halen uit de wederuitvoer van verboden producten naar Rusland', aldus Nebenzya.

Hij bedankt Wit-Rusland en Kazachstan voor hun solidariteit en hulp die praktijken in te dammen.

Euraziatische unie

Volgens Nebenzya is Moskou tevreden met de manier waarop de samenwerking met deze partners zich binnen de Euraziatische Economische Unie ontvouwd.

De Euraziatische Economische Unie is een intergouvermentaal samenwerkingsverband dat formeel per 1 januari 2015 is gestart tussen Kazachstan, Rusland, Wit-Rusland en Armenië.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer