ForFarmers+voldoet+aan+Duitse+richtlijn+eieren
Nieuws
© Nieuwe Oogst

ForFarmers voldoet aan Duitse richtlijn eieren

Legpluimveehouders, die niet-genetisch gemodificeerde (non-ggo) eieren voor de Duitse retail produceren, moeten per 1 januari voldoen aan nieuwe richtlijnen voor niet-genetisch gemodificeerd voer; de zogenoemde VLOG-richtlijnen. ForFarmers is VLOG-gecertificeerd.

In de afgelopen weken zijn alle legpluimveevoerfabrieken van ForFarmers gecontroleerd én goedgekeurd door VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik). Per 1 januari worden eieren in Duitsland onder VLOG-label verkocht.

Bij de controle wordt gekeken naar herkomst van grondstof, verslepingsrisico, productiewijze en afleveren van het voer. Een belangrijk onderdeel is de gewaarborgde non-ggo-kwaliteit van de grondstoffen.

Zicht op

Non-ggo-voer voor de Duitse markt is niet nieuw. Legpluimveehouders die voor deze markt produceren, zetten dit type voer al enkele jaren in.

De Duitse retail wil meer zicht op de productie van consumptie-eieren, inclusief de productie van het hiervoor gebruikte voer. Ook AgruniekRijnvallei is gecertificeerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer