Stallen 2015 met plus

Alle nieuwe stallen waarvoor veehouders in 2015 een vergunning aanvragen, moeten minimaal voldoen aan het niveau van de Plus-stal. Dat heeft het samenwerkingsverband Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij (UDV) besloten.

Plus-stallen scoren op duurzaamheidaspecten als dierenwelzijn, milieu, energie en ammoniak hoger dan het huidige wettelijke niveau.
De opzet van de stal is van grote invloed op de duurzaamheid van het veehouderijbedrijf, stelt UDV. Het realiseren van een nieuwe stal is daarom hét moment om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheidsthema’s.
De partijen van de UDV hebben uitgewerkt hoe ze duurzame bouw willen stimuleren. Bijvoorbeeld door te bevorderen dat ondernemers bij nieuwbouwplannen een eigen duurzaamheidsplan uitwerken.

Garantstelling

Plus-stallen komen vanaf 2015 in aanmerking voor garantstelling vanuit de overheid bij de financiering, laat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken weten. De staatssecretaris heeft de Stichting Milieukeur (SMK) gevraagd hiervoor een certificeringssysteem te ontwikkelen.
Bij de plus-stallen wordt voor nieuwe stallen niet het niveau gehaald van de MDV (koplopers). Wel wordt bij deze plus-stallen een substantieel hoger niveau bereikt dan het wettelijke niveau.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer