Biodieselfabriek in Assen gelanceerd (video)

De Bio Product Processor, een compacte biodieselfabriek, is vanmiddag officieel op de beurs AgroExpo in Assen gelanceerd. Het is een wereldprimeur.

Biodieselfabriek+in+Assen+gelanceerd+%28video%29
© Nieuwe Oogst, Han Reindsen

De biodieselfabriek, ter grootte van een zeecontainer, kan maximaal 65 hectare koolzaad verwerken tot 10.000 liter biodiesel en koolzaadkoek.

‘Ik hoop dat landbouwers de container gaan inzetten. Ze kunnen van eigen grondstoffen biodiesel produceren’, aldus de Drentse gedeputeerde Henk van de Boer.

De gedeputeerde is ervan overtuigd dat de techniek gaat werken, ook al klink het te mooi om waar te zijn.

Olifanten

De nieuwe dierentuin in Emmen krijgt de eerste Bio Product Processor. De duurzaamheid spreekt directeur Frankwin van Beers van Dierenpark Emmen aan.

Biodiesel voor het eigen transport en de koolzaadkoek voor de dieren. ‘De olifanten zijn er dol op’, weet Van Beers.

Kringloopgedachte

Ook akkerbouwer Jaap Dun uit Musselkanaal heeft vertrouwen in de techniek. ‘Ik ben op zoek naar een tweede tak op mijn bedrijf.’

Melkveehouder Klaas de Lange, uit het plaatsje Nederland in Noord-Overijssel, spreekt de kringloopgedachte aan. ‘Het past in onze filosofie.’

Voorzitter Derk Bosscher van Vereniging Dollartarwe ondertekende eveneens een intentieverklaring. De boeren van de vereniging zien kansen om extra koolzaad te telen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  60 %
Meer weer