Pachtpilot voor vlas succesvol

Pachtpilot+voor+vlas+succesvol
© nieuwe oogst

Middelburg - Provincie Zeeland, Dienst Landelijk Gebied (DLG) en Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) hebben dit jaar 100 hectare landbouwgrond tijdelijk aan vlastelers verpacht. Gedeputeerde Staten van Zeeland zijn te spreken over deze constructie om de vlasteelt te steunen.
Een belangrijke conclusie van de pilot is dat de Zeeuwse vlasverwerkers hierdoor hun areaal en vlasverwerking in een economisch lastige periode op peil konden houden, stellen Gedeputeerde Staten.
Vlas is een product dat volgens het Zeeuwse provinciebestuur prima past in het Zeeuwse landschap, er mooi uitziet en veel toepassingsmogelijkheden heeft. Daarom wil het college van Gedeputeerde Staten de vlasteelt stimuleren, onder meer in de vorm van het beschikbaar stellen van grond.
De pachtpilot heeft ook andere gunstige effecten opgeleverd. Zo is de samenwerking tussen de provincie en andere overheden versterkt.
In navolging van provincie Zeeland, DLG en BBL hebben dit jaar ook Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf gronden beschikbaar gesteld. Bovendien heeft de Zeeuwse aanpak landelijke aandacht gekregen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer