Aanpassing Schoonebeekerdiep vervroegd

Waterschap Vechtstromen hakt komend jaar de knoop door wanneer en hoe het Schoonebeekerdiep wordt aangepast. Met deze toezegging komt het waterschap tegemoet aan de landbouw.

De agrarische bedrijven die tussen het Schoonebeekerdiep en het natuurgebied Bargeveen liggen, vrezen voor wateroverlast. Dat gebeurt als niet tegelijk met de aanleg van een natte bufferzone bij het Bargerveen ook de waterafvoer van de beek wordt verbeterd.

'We zijn blij dat ze er nu zo over denken. Die projecten moeten echt gelijk oplopen, het waterschap heeft dat nu ook ingezien', stelt afdelingsvoorzitter Jan Horring van LTO Noord Schoonebeek tevreden vast.

Reconstructie

Maatregelen ter verbetering van de waterhuishouding in het gebied dreigden eerder in het gedrang te komen, toen het waterschap aangaf de reconstructie van het Schoonebeekerdiep op de lange baan te schuiven.

Samen met de bestuurscommissie voor het Bargerveenproject bekijkt het waterschap in hoeverre de reconstructie nu hoger op de prioriteitenlijst van het Waterschap kan komen te staan. Daar moet uiterlijk in oktober van het komend jaar duidelijkheid over komen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer