Decorum: schapbeheer bij Duitse retailers

Decorum Company beheert het sierteeltschap van vier Duitse retailers. Dat zei Eric Moor, voorzitter van de marketing- en verkooporganisatie, dinsdag tijdens de bijeenkomst Blooming the Future in Breukelen.

Decorum%3A+schapbeheer+bij+Duitse+retailers
©

Dit beheer levert een schat aan informatie op over consumenten, aldus Moor, waardoor Decorum Company veel beter kan inspelen op de vraag van de klanten.

Zelf prijs bepalen

De marketing- en verkooporganisatie van sierteeltproducten kan bij het schapbeheer zelf de prijs bepalen van de bloemen en planten. 'Voor de retailer geldt een marge per vierkante meter per jaar', aldus de Moor.

De voorzitter ziet het verzorgen van het bloemen- en plantenschap bij supermarkten als één van de manieren voor de Nederlandse siertelers om tot een rendabele prijs voor hun producten te komen.

Leden van Decorum Company ontvangen een stabiele prijs, verdienen en leveren jaarrond, aldus Moor.

Fullservice supermarkt

Volgens hem heeft Decorum in Duitsland zijn positie kunnen opbouwen omdat fullservice supermarkten zich met beleving willen afzetten tegen prijsvechters als Aldi en Lidl die een groot aandeel hebben in de Bondsrepubliek.

Decorum Company verzorgt de verkoop en marketing van ruim zestig bloemen-, kamer- en tuinplantenkwekers in Nederland.

Tijdens Blooming the Future werd de toekomst van de Nederlandse sierteelt besproken. Er waren ongeveer driehonderd mensen aanwezig bij dit congres.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer