Toeleveranciers betalen onderzoek

Al 26 toeleveranciers in de glastuinbouw zijn aangehaakt bij de Club van 100, een initiatief van Wageningen UR Glastuinbouw. De bedrijven sluiten zich aan met een bijdrage voor toegepast-strategisch onderzoek voor de glastuinbouw.

‘Het 26ste lid, Schoneveld Breeding uit Twello, is deze week aangehaakt, en er zijn nog zo’n tien bedrijven die deelname overwegen’, zegt Sjaak Bakker van Wageningen UR Glastuinbouw. ‘De vele positieve reacties hebben ons aangenaam verrast. De betrokkenheid bij de sector is mooi om te zien.’
De Club van 100 staat open voor alle toeleveranciers van materialen en software in de tuinbouw. Door het verdwijnen van het Productschap Tuinbouw staat de collectieve financiering van het innovatiegedreven onderzoek onder druk. Daardoor verloopt ook doorontwikkeling van kennis moeizaam. Het gaat daarbij om onderzoek met een tijdshorizon van vijf tot tien jaar voor introductie in de praktijk.
‘In januari komen we voor het eerst bij elkaar’, vertelt Bakker. ‘We vragen deelnemers dan om suggesties voor onderzoeksprojecten.’
Eind volgend jaar moeten er honderd leden zijn. Brancheverenigingen kunnen geen lid zijn. Leden dragen jaarlijks 15.000 euro bij, wat voor de komende twee jaar is vastgelegd. De helft is vrij besteedbaar en de helft komt in een gezamenlijke pot.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer