Op tijd eHerkenning regelen om extra kosten te voorkomen

Na 31 december kunnen agrariërs niet meer met hun oude login toegang krijgen tot mijn.RVO.nl. Dan is een eHerkenningsmiddel van het niveau 2+ nodig voor de opgave deelname derogatie, aanvullende gegevens zoals dieraantallen en mestvoorraad en voergegevens, die uiterlijk 31 januari 2015 moeten zijn ingediend. Het doorgeven van VDMs (Vervoersbewijs Dierlijke Mest) en het doorgeven van meldingen in het I&R-systeem lopen continu door, net als het opgeven van percelen. Ook voor de gecombineerde opgave, betalingsrechten en subsidies is de eHerkenning nodig.
Nog niet alle agrarische ondernemers beschikken op dit moment over een eHerkenning. Om de drukte aan het eind van het jaar te vermijden, is het verstandig om nu een eHerkenningsmiddel EH2+ aan te vragen. Wanneer men na 1 januari nog geen eHerkenning heeft en toch snel wil inloggen, kan men een spoedaanvraag indienen. Deze spoedaanvraag brengt echter extra kosten met zich mee. De nieuwe inloggegevens worden per koerier gebracht of de aanvrager moet zelf in de auto stappen om het middel op te halen.
De eHerkenning is ontwikkeld voor het efficiënt en betrouwbaar inloggen op websites. Er zijn meerdere aanbieders van eHerkenningsmiddelen. Veel ondernemers beschikken al over een Z login. Met Z login en daaraan gekoppeld eHerkenning kunnen agrariërs op een betrouwbare manier inloggen op diverse, beveiligde sites en portalen in de agrarische sector.
Leden krijgen 15 procent korting bij de aanschaf van Z login-eHerkenningsmiddelen via LTO Ledenvoordeel. Op www.zlogin.nl/ledenvoordeel kan de eHerkenning worden aangevraagd. Daarvoor is het lidnummer nodig, dat is te vinden op de contributienota en het adreslabel van Nieuwe Oogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer