‘Groen bedrijf’ in Mariahout

Mariahout - Provincie Noord-Brabant heeft het melkveebedrijf van John en Angelique Heesakkers in Mariahout de titel ‘Groen bedrijf van de maand’ gegeven.

Gedeputeerde Brigite van Haaften overhandigde de bijbehorende oorkonde eerder deze week aan de eigenaren van de Janmiekeshoeve, zoals het bedrijf van de Heesakkers heet. De gedeputeerde benadrukt dat de Janmiekeshoeve ‘een mooi voorbeeld is van een bedrijf dat aandacht voor natuur en duurzaamheid koppelt aan economische activiteiten.’
John en Angelique Heesakkers maakten een paar jaar geleden de stap van gangbaar naar biologisch en hebben er sindsdien alles aan gedaan om hun bedrijf ‘midden in de samenleving’ te plaatsen. Op hun gronden zijn veel nieuwe natuur- en landschapselementen gerealiseerd waarbij rekening gehouden is met de cultuurhistorische waarden.
Zo is een steilrand hersteld en zijn knotwilgen geplant. Ook liggen er wandelpaden over het boerenland en zorgen de Heesakkers met de aanleg van een speciale poel voor meer weidevogels. Verder bevorderen akkerranden met granen, kruiden en bloemenmengsels de biodiversiteit.

Publiek trekken

De komende tijd willen de ondernemers hun bedrijf verder openstellen voor het publiek, onder meer door excursies en andere activiteiten aan te bieden voor bedrijven, organisaties en scholen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer