PvdD+Gelderland+wil+debat+over+vogelgriep
Nieuws
© Nieuwe Oogst

PvdD Gelderland wil debat over vogelgriep

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil woensdag in de Gelderse Statencommissie Landelijk gebied de vogelgriepuitbraak bespreken. De partij vindt het onbegrijpelijk dat de provincie meer uitbreidingsmogelijkheden wil toestaan in de Gelderse Vallei.

In de Gelderse Vallei achtte men de kans aanwezig dat er weer een situatie als in 2003 zou ontstaan, aldus de PvdD. 'Kennelijk zijn er door de provincie in de jaren daarna onvoldoende maatregelen getroffen. De pluimveehouderijsector is rond Barneveld zo gegroeid, dat bij een uitbraak van een dierziekte al snel een onbeheersbare situatie ontstaat.'

Van gedeputeerde Jan Jacob van Dijk wil de PvdD daarom weten of er consequenties getrokken worden uit de grote onrust die in Barneveld is ontstaan na de uitbraak van de vogelgriep.

Uitbreiding

De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat de provincie meer uitbreidingsmogelijkheden wil toestaan. 'Terwijl iedereen nu ziet hoe gevaarlijk de huidige situatie al is.'

De fractie wil betrokken worden in het proces van uitbreidingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij.

Ziek systeem

Doordat veel van de dieren voor de export bedoeld zijn, worden ze niet gevaccineerd. 'Een systeem dat gezonde dieren ruimt, terwijl er een vaccin bestaat, is een ziek systeem', aldus fractievoorzitter Luuk van der Veer.

Weer

 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer