Natyra, biologische appel van de toekomst

Het nieuwe Nederlandse appelras Natyra kreeg veel lof van fruittelers tijdens de Kennisdag Fruitteelt, afgelopen vrijdag in het Hof van Wageningen.

Natyra%2C+biologische+appel+van+de+toekomst
© Regio Rivierenland

Bezoekers van het symposium konden het appelras proeven dat dit jaar op de markt verscheen. Het nieuwe ras wordt omschreven als strak en aantrekkelijk met een donkerrode blos en uniform van maat.

Het ras is veredeld door P.R.I en opgekweekt door boomkwekers Van Rijn, Verbeek, Rene Nicolaï en Fleuren. Door de uitstekende smaak en bewaarbaarheid wordt natyra gezien als de biologische appel van de toekomst.

Biologisch

Voorlopig wordt de Natyra alleen aan biologische fruitteeltbedrijven geleverd, vooral in Duitsland maar ook in Nederland komt er een aantal hectare aanplant.

'Het is een schurftresistente appel met veel aroma, hard en sappig, vergelijkbaar met Wellant. De appel heeft ook een goed uitstalleven', vertelt verkoopmedewerker Sjaak Walraven van Boomkwekerij Fleuren uit het Limburgse Baarlo.

Areaal

'De komende jaren zal uitbreiding plaatsvinden in diverse landen, het areaal dat wordt geplant hangt af van de vraag', stelt Walraven. Als bijzonderheid geldt de geringe gevoeligheid voor vruchtboomkanker en meeldauw.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer