Laatste jaar Schoolfruit Neerijnen

LTO Noord Neerijnen probeert toch geld voor schoolfruit te vinden. Dit schooljaar krijgen basisscholen in de gemeente Neerijnen namelijk voor de laatste keer schoolfruit. Er is geen geld meer voor.

Laatste+jaar+Schoolfruit+Neerijnen
© EU

Al acht jaar krijgen de elf basisscholen in de gemeente Neerijnen acht keer per jaar schoolfruit. Initiatiefnemer van Schoolfruit Neerijnen is Agro Promotie Neerijnen, een samenwerkingsverband tussen Rabobank West-Betuwe, LTO Noord Neerijnen en gemeente Neerijnen. Namens de LTO Noord-afdeling is fruitteler Adri van de Geijn hierbij betrokken.

Bezuinigingen gemeente

'De gemeente stelde de revenuen vanuit het voormalige Fonds BoGroMij hiervoor beschikbaar', vertelt Van de Geijn. 'Jaarlijks kregen we 5.000 euro voor promotie van de land- en tuinbouw. Hiervan ging 2.500 euro per jaar naar het project Schoolfruit Neerijnen. Maar met de laatste bezuinigingen van de gemeente zijn wij ook de dupe. Alleen voor dit schooljaar krijgen we nog geld.'
De scholen waardeerden het schoolfruit enorm, stelt Van de Geijn. 'In december vergadert Agro Promotie Neerijnen weer. Ik ga mijn best doen om toch geld voor het schoolfruit bij elkaar te krijgen.'

Bezoek agrarisch bedrijf

Naast het verstrekken van schoolfruit, organiseerde Agro Promotie Neerijnen onder andere ook excursies voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen naar een agrarisch bedrijf in de gemeente. Daar komt nu ook een eind aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer