PvdD: Zuid-Holland moet otter beschermen

Provincie Zuid-Holland moet extra maatregelen nemen om de otter te beschermen. Dat stelt de Zuid-Hollandse fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) in vragen aan Gedeputeerde Staten.

PvdD%3A+Zuid%2DHolland+moet+otter+beschermen
© Jiri Bohdal

'We vinden dat er een provinciaal otterbeschermingsplan moet komen, zodat er een totaaloverzicht komt van welke maatregelen nodig zijn op welke plekken', zegt fractievoorzitter Carla van Vliegen.

'Er moeten snel goede ottertunnels komen onder de Uitweg in Nieuwkoop en onder de A12. Naast het verkeersgevaar vormen vooral visfuiken en muskusrattenvallen een grote bedreiging voor de otter en hiertegen moeten snel maatregelen worden genomen.'

Uitspraak

Onlangs besliste het gerechtshof in Den Haag dat de overheid de otter beter moet beschermen tegen het verkeer. De Partij voor de Dieren vindt dat ook de provincie Zuid-Holland daar werk van moet maken.

Dit jaar zijn de Nieuwkoopse Plassen twee otters gesignaleerd. Helaas zijn er ook al een aantal doodgereden otters gevonden niet ver van dit natuurgebied, stelt de PvdD.

Actie

Van Vliegen vraagt het provinciebestuur daarom om snel in actie te komen. Ze vindt dat ook de provincie gehoor moet geven aan de rechterlijke uitspraak om de otter te beschermen.

De partij wil weten welke maatregelen de provincie gaat nemen en wanneer dat gebeurt. Ook is de PvdD benieuwd wat Gedeputeerde Staten vinden van de terugkeer van de otter in Zuid-Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 0°
  5 %
 • Zaterdag
  4° / -2°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer