Voordracht Faassen voorzitter LLTB

Het LLTB-bestuur heeft conform de aanbeveling van de vertrouwenscommissie Léon Faassen voorgedragen als nieuwe voorzitter.

De 52-jarige Faassen is directeur-eigenaar van Faassen-Hekkens Boomkwekerijen in Reuver en onder meer bestuurslid van de LLTB-vakgroep Boom- en Vaste Plantenteelt.
De LLTB-Ledenraad vergadert op 18 november, waar de benoeming van de nieuwe voorzitter op de agenda staat. De statuten van de LLTB schrijven voor dat leden daaraan voorafgaand in de gelegenheid worden gesteld andere kandidaten voor te dragen.
Een kandidaat moet gesteund worden door minimaal honderd leden. Hij/zij moet per brief aangeven de functie te willen vervullen. Deze brief moet, samen met een lijst met honderd handtekeningen van ondersteunende leden, vóór 11 november gericht worden aan het bestuur van de LLTB, Postbus 960, 6040 AZ Roermond.

Werkervaring

Léon Faassen deed werkervaring op bij boomkwekerijen in Nederland, Zweden, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Naast zijn bestuursfunctie bij de LLTB-vakgroep Boom- en Vaste Plantenteelt is hij president van de European Forest Nursery Association (EFNA) en bestuurslid van de LTO Cultuurgroep Bos en Haagplantsoen.
Faassen is lid van Anthos, een organisatie die wereldwijd de handel in bloembollen en boomkwekerijproducten vertegenwoordigt. Hij is gehuwd en heeft samen met Guusje twee kinderen.
Faassen-Hekkens heeft vestigingen in Reuver, Zundert en Meerlo. De kwekerij, waar vijftien mensen werken, kweekt vooral laanbomen en solitaire struiken en maakt daarnaast gebruik van contractkwekers. De bomen en struiken worden afgeleverd bij grote hoveniers en aanleggers, die uiteindelijk voor de aanplant zorgen, met name langs autowegen, spoorwegen en op industrieterreinen in binnen- en buitenland. Het bedrijf exporteert naar een reeks landen in Europa zoals Duitsland, Denemarken, Polen, Engeland en België.

Vertrouwenscommissie

Overeenkomstig de statutaire voorschriften heeft de ledenraad in juli 2014 een vertrouwenscommissie ingesteld en opdracht gegeven de zoektocht te starten naar kandidaten voor de vacature van voorzitter van de LLTB. Namens de ledenraad hebben Eric Hubers en Diederik Nijenhuis zitting in de vertrouwenscommissie. Namens het bestuur zitten Elly Roebroek en Jan Veltmans in de vertrouwenscommissie.
In de afgelopen maanden hebben kandidaten zich gemeld of zijn kandidaten voorgedragen vanuit de leden, afdelingen en vakgroepen. De vertrouwenscommissie heeft, met ondersteuning van een extern adviesbureau, gesprekken gevoerd met de kandidaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer