Participatiewet is kans voor agrarische ondernemers

Voor de participatiewet is de afgelopen maanden volop aandacht geweest. Zo ook binnen de LLTB-afdeling Maasduinen. Onlangs kreeg het bestuur een toelichting op multifunctionele landbouw, een tak van de sport waar de participatiewet centraal staat. Wat kan de afdeling hierin betekenen?

Enkele bestuursleden hebben positieve ervaringen als het gaat om werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en zien kansen voor andere agrarische ondernemers.
Een drietal (bestuurs)leden, een medewerker van Arvalis en van de gemeente hebben bekeken hoe dit in de vorm van een pilot verder uit te werken is. Dit heeft geleid tot een bijeenkomst met ondernemers.
Drie ondernemers die medewerkers hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn gevraagd hun ervaringen te delen tijdens deze bijeenkomst. Het was duidelijk dat korte lijnen en direct contact met de ondernemer een sleutel vormen voor succes.
De genodigde ondernemers konden direct hun vragen stellen op de bijeenkomst. Ook waren er medewerkers van UWV, Intos en gemeenten bij aanwezig. Waar nodig konden zij de antwoorden aanvullen.
In diezelfde week zijn alle aanwezigen benaderd met de vraag of er interesse is in een vervolggesprek op locatie. Inmiddels hebben de vervolggesprekken plaatsgevonden. Maar liefst 80 procent van de ondernemers heeft belangstelling om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Binnenkort beginnen de eerste mensen. Over enkele maanden vindt een evaluatie met de ondernemers plaats. Als de ervaringen net zo positief zijn als bij de eerste drie ondernemers, zal het niet bij een pilot blijven.
Het afdelingsbestuur bekijkt samen met de andere partijen of er meer ondernemers zijn in afdeling Maasduinen waar deze vorm van participatie bij past. Als dat lukt, kunnen we zeker spreken van een geslaagde pilot!

Pieter Lucassen,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer