Fokstieren imponeren tijdens tweedaagse excursie

Het ging van ki-station naar klootschieten. Zowel vakinhoudelijke kennis opdoen als gezelligheid waren de ingrediënten van de tweedaagse excursie die de Vaktechnische Commissie van LTO Noord Opsterland vorig weekeinde hield.
De 24 deelnemers begonnen de excursie vrijdag bij K.I. Samen in het Limburgse Grashoek. Normaliter blijven de fokstieren in de stal, uit hygiënisch oogpunt afgeschermd voor de buitenwereld. Voor de bezoekers maakte K.I. Samen een uitzondering. ‘Van achter het hek zagen we ze één voor één voorbijlopen. Dat was imposant om te zien’, vertelt Bart Berga, lid van de Vaktechnische Commissie van de Friese afdeling. ‘s Middags maakten de leden een rondvaart door Mechelen, die door de miezerregen wat nat uitviel. Dat had geen invloed op de sfeer. ‘Mechelen is een gezellige stad om uit te gaan, dus we hebben ook het avondleven verkend’, zegt Berga.
De Vaktechnische Commissie houdt jaarlijks een tweedaagse excursie. ‘We proberen voor elk wat wils in het programma te krijgen. Omdat er ook veel vrouwen meegaan, zijn het niet alleen bedrijfsbezoeken, maar doen we ook wat toeristische activiteiten’, aldus Berga.
De tweede dag bezocht de groep proefboerderij De Hooibeekhoeve, vlak bij Antwerpen. ‘Met zestig koeien is het wat kleinschaliger dan we in Nederland gewend zijn, maar ze hebben het tiptop voor elkaar’, stelt Berga. De leden kregen uitleg over proeven met krachtvoer, regenwater, mest en perssap. Na een middag klootschieten op de Veluwe werd de excursie afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in Heerenveen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer