Rijnland+wil+flexibel+peil+in+Haarlemmermeer
Nieuws
© Hoogheemraadschap van Rijnland

Rijnland wil flexibel peil in Haarlemmermeer

Hoogheemraadschap van Rijnland gaat het peilbesluit van de Haarlemmermeerpolder actualiseren. Ook wil het waterschap flexibel peil invoeren en de verziltingproblematiek aanpakken.

De vastgelegde peilen kloppen niet altijd meer met de praktijk, omdat die tien jaar oud zijn, stelt Rijnland. Het hoogheemraadschap is daarom dit najaar gestart met de actualisatie van het peilbesluit.

Daarbij is er ook nadrukkelijk aandacht voor de verziltingsproblematiek in de polder. Rijnland wil die door middel van goed peilbeheer terugdringen.

Regenwater

Het hoogheemraadschap kijkt naar mogelijkheden om flexibel peil in te voeren, waardoor er meer regenwater in de polder is vast te houden. Zo kan Rijnland de dreigende zoetwatertekorten in de toekomst het hoofd bieden.

'Bijzonder in de gebiedscommunicatie is dat we al in de beginfase contact zoeken met belanghebbende partijen in het gebied, zoals Schiphol en LTO', meldt het hoogheemraadschap.

Gebiedsdeskundigen

Uit deze belangengroepen worden gebiedsdeskundigen aangewezen om gedurende het opstellen van het peilbesluit mee te denken en te informeren over de voortgang en tussenresultaten.

'Ook doen we een oproep aan de inwoners van de polder om aandachtspunten voor het peilbesluit aan ons door te geven. Zo proberen we de belangen op goede wijze mee te wegen en een goed gedragen peilbesluit te krijgen', stelt Rijnland.

Inspraakprocedure

Verwacht wordt dat het peilenvoorstel in het voorjaar van 2015 klaar is. Dan gaat het peilbesluit de inspraakprocedure in, waarna de Verenigde Vergadering het besluit eind 2015 vaststelt.

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer