Dijksma wijst Q-koortsclaim af

Stichting Q-koortsclaim stelde op 2 september de staat aansprakelijk voor de schade als gevolg van de Q-koortsepidemie. Deze week wees staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) de aansprakelijkheid van de rijksoverheid af.

Dijksma+wijst+Q%2Dkoortsclaim+af
© Ploeg

Q-koortsclaim komt sinds 2012 op voor Q-koortsslachtoffers. De advocaten Luc Rohof en Ivo Sindram behartigen de belangen van Q-koortspatiënten en zetten zich in om hun schade vergoed te krijgen.

Beperkte kennis

Dijksma schrijft aan de advocaten dat de kennis over Q-koorts in 2005 nog zeer beperkt was. De overheid heeft volgens haar steeds gehandeld op basis van de op dat moment beschikbare kennis.

De staat stelt zich op het standpunt dat alle maatregelen die redelijkerwijs van hem konden worden gevergd zijn getroffen. Er is volgens de staatssecretaris dan ook geen sprake van onrechtmatig handelen.

Teleurgesteld

Stichting Q-koortsclaim is teleurgesteld over de reactie van Dijksma. 'Onze hoop dat de staat de slachtoffers een lange, pijnlijke en kostbare juridische procedure zou besparen, wordt hiermee de bodem in geslagen', schrijft de stichting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer