USDA voorspelt lagere tarwevoorraad

Uit de maandelijkse prognosecijfers van het Amerikaanse landbouwministerie blijkt dat het wereldwijde verbruik van tarwe meer toeneemt dan de productie.

USDA+voorspelt+lagere+tarwevoorraad
© Nieuwe Oogst

USDA gaat uit van een wereldproductie aan tarwe van 721,1 miljoen ton. Dat is een stijging van 1,2 miljoen ton ten opzichte van de prognosecijfers in september.

Europese Unie

Met name voor de Europese Unie heeft USDA de tarwe-opbrengst voor oogst 2014 naar boven bijgesteld met 3 miljoen ton. Voor zowel Canada als Australië is de oogst naar beneden aangepast.

De wereldtarweoogst kwam vorig jaar nog uit op 715,1 miljoen ton. De hogere tarweproductie komt vooral voor rekening van de Europese Unie, Rusland en China. Amerika en Canada produceren behoorlijk minder tarwe dan vorig jaar.

Hogere consumptie

Opmerkelijk is de verhoging van de wereldconsumptie van tarwe door USDA van 710 miljoen ton tot 714,1 miljoen ton ten opzichte van de prognosecijfers in september.

Vanwege het hogere consumptiecijfer heeft USDA de wereldvoorraden aan tarwe voor het einde van het afzetseizoen in de zomer van 2015 naar beneden bijgesteld tot 192,6 miljoen ton. Dat is goed voor ongeveer 14 weken wereldconsumptie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer