Omzet CNB 264 miljoen euro

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) heeft in het boekjaar 2013-2014 een handelsomzet behaald van 264 miljoen euro.

Dit is een toename van 10 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande verslagjaar. De omzetstijging werd vooral verwezenlijkt bij de tulpen en lelies, blijkt uit het jaarverslag van de bollencoöperatie.
De omzet van het koel- en preparatiebedrijf kwam uit op 4,4 miljoen euro en ligt daarmee op het niveau van voorgaand boekjaar. Met de materialenveiling en groene veiling boette CNB omzet in: die daalde van 2,2 miljoen naar 0,9 miljoen euro.
CNB sloot het afgelopen boekjaar af met een winst van 434.000 euro. ‘Gelet op de gebeurtenissen dit boekjaar, de ingebruikname van CNB Online en een interne reorganisatie, zijn we niet ontevreden met het behaalde resultaat’, zegt Leo van Leeuwen, algemeen directeur van CNB.
De bloembollencentrale had door de reorganisatie extra kosten van 760.000 euro. Daarnaast had CNB te kampen met een toename van de afschrijvingen van bijna 500.000 euro, voortvloeiend uit IT-investeringen.
De nettowinst wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Het eigen vermogen komt hierdoor op 29 miljoen euro, waardoor de solvabiliteit stijgt naar 67 procent.
Het aantal leden van de coöperatie daalde in het afgelopen verslagjaar naar iets meer dan 1.400. Het boekjaar loopt van begin juni tot eind mei.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer