%E2%80%98Er+is+hier+zeker+animo+voor+kavelruil%E2%80%99
Nieuws
© Nieuwe Oogst Joost de la Court

‘Er is hier zeker animo voor kavelruil’

Steenwijkerland - Grondeigenaren tussen Meppel en Steenwijk gaan de komende tijd grond ruilen. Maandagavond was de eerste voorlichtingsbijeenkomst, waar zo’n 25 boeren op afkwamen.

Joost de la CourtHet vrijwillige kavelruilproject Zuidveen-Wanneperveen omvat voorlopig 3.000 hectare potentiële ruilgrond rond de dorpen Zuidveen, Wanneperveen en Nijeveen en kan in twee jaar zijn afgerond, verwacht het Coördinatiepunt Kavelruil Overijssel. Een meerderheid van de aanwezigen schreef zich maandag tijdens de voorlichtingsbijeenkomst al in voor deelname. Bij voldoende interesse krijgt de kavelruil naar verwachting voor het einde van het jaar groen licht. Voorzitter Klaas de Lange van LTO Noord Steenwijkerland ziet het project wel zitten.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer