Uitwijkstroken Flevoland gepasseerd station

Een proef met een aparte landbouwpasseerstrook voor langzaam verkeer langs de Domineesweg bij Urk lijkt mislukt. Volgens provincie Flevoland wordt de voorziening niet genoeg gebruikt.

Uitwijkstroken+Flevoland+gepasseerd+station
© ministerie van Infrastructuur en Milieu

De passeerstrook werd in 2011 aangelegd om het oponthoud voor snelverkeer tussen de rijksweg A6 en Urk te beperken. Uit onderzoek blijkt nu dat landbouwverkeer maar zelden gebruik maakt van de voorziening. Flevoland laat deze proef nu intact, maar ziet af van aanleg elders van dergelijke stroken.

'Wij hebben ook nooit om landbouwpasseerstroken gevraagd, het was een idee van de provincie zelf ', reageert voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland op het bericht. Michielsen had liever parallelwegen aangelegd gezien, maar beseft tegelijk dat dit veel te kostbaar zou zijn.

Kavels splitsen

Al met al zijn volgens Michielsen al behoorlijk wat maatregelen genomen om de verkeerssituatie in Flevoland te verbeteren. 'Daarbij, iedereen weet dat Flevoland een echte landbouwprovincie is en je dus langzaam verkeer kunt verwachten op doorgaande wegen. Wel zou het helpen als minder kavels zouden worden gesplitst, zodat dit niet alleen maar meer landbouwverkeer oplevert.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer