Let op bij verkoop energiecontracten

Het afsluiten van energiecontracten kan heel eenvoudig. Ze kunnen ook telefonisch en zelfs aan de deur worden verkocht. Het is echter niet eenvoudig om ervanaf te komen, wanneer u daarna spijt heeft van het snelle afsluiten van het contract.
De overheid heeft wetgeving gemaakt om consumenten te beschermen. Zo geldt vanaf 13 juni 2014 voor consumenten een bedenktermijn van veertien dagen na afsluiten van het contract. Voor bedrijven geldt deze regelgeving echter niet. Voor de zakelijke markt wordt ervan uitgegaan dat een ondernemer contracten begrijpt en weet wat hij of zij tekent.

Handtekening
Soms wordt de indruk gewekt dat meteen een handtekening nodig is om gegevens op te vragen bij de huidige energieleverancier. Of dat u na opname van een telefoongesprek eerst een offerte krijgt. Later blijkt dat er een contract is aangegaan.
Het is mogelijk u te beroepen op het feit dat het contract is gesloten op basis van onjuiste informatie. Dit is echter moeilijk aan te tonen wanneer uit het contract of de telefoonopname blijkt dat het wel degelijk om een overeenkomst gaat.
Energieleveranciers die telefonisch of aan de deur energiecontracten verkopen, hoeven geen slechte aanbieding te hebben. Maar ga niet meteen af op een goed verhaal en een aanbod dat heel aantrekkelijk klinkt.
Wanneer u geen risico wilt lopen om meteen aan een contract vast te zitten, vraag dan om toezending van de informatie en bedenktijd. U kunt het contract dan rustig bekijken en vergelijken met het aanbod en de tarieven van een nieuw energiecontract dat bij de huidige of een andere energieleverancier kan worden afgesloten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer