Bestuur Vion met duo op volle sterkte

Met Sipko Schat als nieuwe voorzitter en Cees van Rijn als commissaris met de portefeuille Financiën is het bestuur van Vion per 1 oktober van dit jaar compleet.

Schat is voormalig bestuurder van Rabobank, terwijl Van Rijn voorheen financieel bestuurder was bij diervoedingsbedrijf Nutreco. Deze week werd de benoeming van beide bestuurders bekrachtigd tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.
Schat (54) werkte meer dan 25 jaar voor Rabobank. Na verschillende functies bij de bank werd hij in 1995 benoemd tot hoofd van Structured Finance Rabobank International. Tussen 1999 en 2002 was Schat actief als hoofd Corporate Finance Rabobank International, waarna hij werd benoemd tot lid van de Managing Board Rabobank International in 2002. In 2006 trad hij toe tot de raad van bestuur van Rabobank, waar hij tot 2013 werkzaam was.
Van Rijn (67) was meer dan 30 jaar werkzaam in de voedingssector. Na diverse financiële en marketingfuncties bij Nutricia trad hij in dienst bij Wire Ropes als financieel bestuurder van de divisie Verto.
Tussen 1991 en 2001 bekleedde Van Rijn deze functie bij achtereenvolgens de Noord-Europese divisie van McCain Food Group en Sara Lee Meats Europe. In 2001 maakte hij de overstap naar Nutreco, waar hij 10 jaar actief was als financieel bestuurder.

Stapje terug Huijbers

ZLTO-voorzitter Hans Huijbers heeft per 1 oktober de functie van voorzitter van de raad van commissarissen van Vion neergelegd. Hij blijft als vicevoorzitter wel in de raad van commissarissen aanwezig. Huijbers wil meer tijd stoppen in het doorontwikkelen van ZLTO, de enige aandeelhouder van Vion, en aan zijn LTO-portefeuille Duurzaam Ondernemen.
Algemeen directeur Michiel Herkemij van Vion Food is tevreden over deze ontwikkelingen. ‘De raad van bestuur van Vion is blij met de benoemingen van Sipko Schat en Cees van Rijn, die hun financiële expertise ten volle willen inzetten voor Vion. De bancaire achtergrond van Sipko, met een enorme ervaring in de agrarische sector, en de jarenlange ervaring van Cees in de voedingssector zijn uitermate relevant voor Vion’, reageert hij.
‘De benoeming van beide heren sluit naadloos aan bij de afgelopen zomer nieuw ingezette koers. We waarderen het besluit van Hans Huijbers om als vicevoorzitter aan te blijven’, aldus Herkemij.
Naast dit drietal bestaat het bestuur van Vion uit Toon van Hoof, Ton van der Laan, Tom Heidman en Ronald Lotgerink.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer