'FrieslandCampina kan duurzamer' (video)

Ondanks alle inspanningen van Royal FrieslandCampina (RFC) om duurzaam te ondernemen, zijn er nog stappen te maken. Dat bleek na een bezoek van The Green Quest aan de fabriek van FrieslandCampina DMV in Veghel.


Bij The Green Quest van Het Financieele Dagblad zocht een Green Team, een team van 10 duurzaamheidsexperts, naar oplossingen voor ondernemers om duurzamer te ondernemen.

Vandaag presenteerde The Green Quest haar eindrapport. Ondanks de stappen die RFC neemt door bijvoorbeeld haar duurzame energie van afnemers te betrekken, zijn er ook nog kanttekeningen.

Warmteverlies

Eén daarvan is dat de melk op het melkveebedrijf wordt gekoeld, terwijl deze bij FrieslandCampina weer wordt verwarmd om het ziektekiemvrij te maken of, zoals in Veghel, tot poedermelk om te zetten. Dat kwam bij een brainstormsessie tijdens de start naar voren.

Bij de eindconclusie kwamen bijzondere tips om het energie- en waterverbruik te reduceren, waaronder het simpele gebruik van restwarmte. Ook kwamen tips rond zonnepanelen, algenreactoren en prestatie-eisen voor leveranciers aan bod.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer