Dialoog geeft boer en burger lucht

Boeren en burgers uit Moergestel presenteren vanavond een convenant waarin gezamenlijke voorstellen staan om de leefbaarheid in de regio te vergroten.

Dialoog+geeft+boer+en+burger+lucht
© Douwe Korting

Aan het plan ging een twee jaar durende gebiedsdialoog vooraf.

Vanaf het moment dat het gebied Molenakkers tussen Biest-Houtakker en Moergestel invulling kreeg als landbouwontwikkelingsgebied, liepen de spanningen tussen boeren en burgers op.

Aantasting leefomgeving

Enkele zittende bedrijven konden zich ontwikkelen en één bedrijf is inmiddels ingeplaatst. Maar burgers vreesden aantasting van hun leefomgeving en organiseerden zich in een stichting.

Op advies van het gemeentebestuur besloten die stichting en ZLTO Hart van Brabant tot een gebiedsdialoog. Die heeft dus geleid tot een convenant dat vanavond wordt aangeboden aan de gemeenteraad van Oisterwijk, waar Moergestel onder valt.

Overheid aan zet

'De convenantpartners hebben zich maximaal ingezet en leggen de bal nu nadrukkelijk bij de gemeente en de provincie', vertelt ZLTO-relatiebeheerder Anke de Brouwer.

'Om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren zullen zij vanaf nu maximaal, financieel en planologisch, mee moeten werken.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer