Goede start voor Seed meets Technology

Het nieuwe evenement Seed meets Technology op de locatie van Proeftuin Zwaagdijk is uitstekend van start gegaan. Na twee dagen zijn er al bijna 500 bezoekers geweest, een aantal dat de organisatie pas had verwacht na vier dagen.

Goede+start+voor+Seed+meets+Technology
© nieuwe oogst

Seed meets Technology is een initiatief van Proeftuin Zwaagdijk, Incotec, Seed Processing Holland en LEBA. Het evenement is gericht op ontwikkelingen in technische bewerkingen en behandelingen van zaad, zoals coatings, duurzame gewasbescherming, teeltsystemen en ontsmettingstechniek.

De beurstands, demonstraties en proefvelden met nieuwe rassen werden op woensdag opvallend goed bezocht door studenten en buitenlandse vakspecialisten.

Teelt op water

Tijdens het symposium hydroponics dat woensdagmiddag op het programma stond, kwamen alle ontwikkelingen over de teelt op water aan de orde. Jan Botman van Botman Hydroponics toont de ontwikkeling van drijvende teeltbakken die hemelwater gescheiden opvangen en afvoeren.

‘Dit systeem voldoen aan de kaderrichtlijn Water en vraagt minder meststoffen en bestrijdingsmiddelen’, lichtte hij toe. Na afloop was dit systeem ook te bezichtigen in een proefopsteling op de Proeftuin.

Overdekt

Maurice van der Knaap van het Dry Hydroponics systeem stelde dat teelt op water eigenlijk alleen rendabel is wanneer deze ook overdekt plaats vindt, in een kas of onder tunnels.

‘Door de weersinvloed buiten te sluiten kun je naar jaarrond telen streven en voorkom je het risico dat je oogst beschadigd raakt door slecht weer.’

Het evenement Seed meets Technology duurt nog tot en met vrijdag.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer