FloraHolland+wil+meer+open+marktplaats+zijn
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland wil meer open marktplaats zijn

FloraHolland gaat de mogelijkheden tot lidmaatschap verruimen. In principe kunnen alle aanbieders van sierteeltproducten in de toekomst lid worden van de coöperatie.

Dit streven naar een open en efficiënte marktplaats staat te lezen in het kernverhaal FloraHolland 2020. De afzetorganisatie geeft daarin haar visie op de toekomst en stelt zichzelf daarbij duidelijke doelen.

Betere marges

FloraHolland spreekt in de toekomstvisie over twee grote ambities. Eén is het nastreven van betere marges voor zowel de leden als de klanten. De tweede ambitie is dat meer consumenten meer uitgeven aan bloemen en planten.

Bij deze ambities hoort de doelstelling dat FloraHolland jaarlijks een groei in de verkoop van sierteeltproducten wil realiseren. Verder wil de organisatie de eigen kosten en de kosten van de leden verder reduceren.

Anders veilen

In de kostenreductie is een andere manier van veilen leidend, constateert FloraHolland. Volgens de coöperatie is het tijd om knopen door te hakken over nieuwe veilmethoden.

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer