Onderscheid+in+afstandsnorm+veehouderij
Nieuws
© jos thelosen

Onderscheid in afstandsnorm veehouderij

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) wil in haar wetsvoorstel dieraantallen en volksgezondheid een onderscheid maken tussen veehouderijbedrijven die binnen 250 meter liggen van een woonkern en de overige bedrijven.

71 procent van de veehouderijbedrijven in Nederland heeft een burgerwoning (geen agrarische bedrijfswoning) in de buurt liggen op een afstand van minder dan 250 meter. Dat blijkt uit een rapport van instituut Alterra van Wageningen UR.

Het blijkt dat ruim 7 procent van de intensieve veehouderij bedrijven minder dan 250 meter is verwijderd van de dichtstbijzijnde bevolkingskern.

Dijksma wil in komende wetgeving nader aandacht besteden aan het onderscheid in gezondheidsrisico’s van veehouderijen voor woonkernen en voor verspreid liggende burgerwoningen in het landelijk gebied.

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer