Wetenschappers tegen intensivering

Het landbouwbeleid moet meer aandacht krijgen voor agro-ecologische doelen. Dat stelt een groep van bijna zeventig wetenschappers in een open brief aan de FAO, de landbouw- en voedselorganisatie van de Verenigde Naties.

Wetenschappers+tegen+intensivering
© Nieuwe Oogst

FAO zou in haar huidige beleid te veel gericht zijn op intensivering van de landbouw, stellen de onderzoekers waarvan het merendeel afkomstig is van Amerikaanse universiteiten. In dat beleid zou de landbouwproductie van het bestaande areaal moeten groeien.

Volgens de onderzoekers zou de agro-ecologische aanpak, waarbij de lokale economie de landbouw versterkt en het milieu wordt beschermd, de beste manier zijn om aan de toenemende vraag naar voedsel te voldoen.

Te vaag

FAO is te vaag over hoe de landbouw kan verduurzamen en tegelijkertijd intensiveren, stellen de onderzoekers. 'Agro-ecologie is een wetenschap, een sociale beweging en heeft een groot aantal landbouwpraktijken', stelt de groep.

De onderzoekers willen met de agro-ecologische aanpak de oogsten verhogen, de nutritionele waarde van voedsel verhogen en gebruik van zaken als bemesting verlagen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer