Bedrijfswaterplan tijdig indienen

ZLTO heeft in de afgelopen maanden voor een groot aantal beregenaars een bedrijfswaterplan opgesteld. Uit gegevens van de waterschappen Aa en Maas en Brabantse Delta blijkt dat veel boeren en tuinders hun bedrijfswaterplan nog niet hebben toegestuurd aan het waterschap.

Het meest gehoorde motief van ondernemers waarom ze dit nog niet hebben gedaan, is dat ze dit jaar toch niet meer van plan zijn om te beregenen. Het indienen van een bedrijfswaterplan kan dan altijd nog op een later tijdstip. Dat is begrijpelijk, maar het gevaar is dat van uitstel afstel komt en dat leden dit in het voorjaar alsnog moeten regelen.
De waterschappen hebben de komende maanden de tijd om het document te beoordelen en leden te informeren dat ze in aanmerking komen voor flexibelere beregeningsmogelijkheden. Boeren en tuinders met een bedrijfswaterplan kunnen dan voortaan beregenen op het moment dat het hen uitkomt, in plaats van dat ze gebonden zijn aan beregeningsverboden. Daarnaast mogen ze ook beregenen vanuit nieuwe putten.

Meldingsformulier

De waterschappen Aa en Maas en Brabantse Delta hebben een meldingsformulier gemaakt, dat met het bedrijfswaterplan meegezonden moet worden. Dit formulier is te vinden op de website van ZLTO.
Waterschap De Dommel heeft nog geen nieuw beleid omtrent flexibel beregenen. ZLTO hoopt dat daar tegen het eind van het jaar verandering in komt. ZLTO stelt de betreffende leden op de hoogte als het zover is.
Voor vragen over het indienen van het bedrijfswaterplan kunnen ZLTO-leden contact opnemen met Gerard Leenaars, gerard.leenaars@zlto.nl of telefoon (073) 21 73294. Voor vragen over de beleidsmatige aspecten kunnen ze contact opnemen met Johan Elshof, johan.elshof@zlto.nl of (06) 29520260.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer