Landbouw voor banen en groei, vindt Juncker

Banen en economische groei. Dat is de boodschap die voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker aan de nieuwe eurocommissaris van landbouw Phil Hogan bij zijn aanstelling heeft meegegeven.

Landbouw+voor+banen+en+groei%2C+vindt+Juncker
© EC

Juncker zette in zijn brief aan Hogan uiteen dat het Europees landbouwbeleid flink moet bijdragen aan het creëren van banen en economische groei. 'De gevolgen van de economische crisis zijn nog steeds voelbaar in Europa. Veel jongeren zitten zonder werk en voelen dat zij aan de zijlijn staan.'

Die situatie moet veranderen, stelt Juncker. 'De uitgaven voor plattelandsontwikkeling en landbouwbeleid moeten zorgen voor werkgelegenheid.'

Eenvoudiger

Juncker droeg Hogan ook op om het landbouwbeleid eenvoudiger te maken. Hij noemde daarbij expliciet de vergroening, directe betalingen, kwaliteitsbeleid en plattelandsontwikkeling. Ook moet de agrarische sector bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en de uitstoot van emissies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer