Financiering sierteeltonderzoek rond

Euregio Rijn-Waal heeft de financiering van het onderzoeksproject 'Toekomst van de plantengroothandel' officieel bekrachtigd.

Financiering+sierteeltonderzoek+rond
© Willem Dijkema

Hiermee is de volgende stap in het gezamenlijke project van de Vereniging van Duitse Bloem Groothandel en Import Trade Association (BGI) en de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) gezet.

Marktonderzoek

De twee organisaties gaan marktonderzoek doen naar het sierteeltaanbod en de sierteeltbehoeften aan beide zijden van de grens in de Euregio Rijn-Waal, waarna beide op elkaar moeten worden afgestemd.

Het onderzoek vindt de komende weken bij de handelsbedrijven plaats, waarna de gegevens worden geanalyseerd, meldt de VGB. De eerste onderzoeksresultaten worden dit najaar verwacht.

Ontwikkeling sierteelt in Euregio

'Daarna willen wij samen met de VGB gerichte maatregelen nemen voor Duitse en Nederlandse producenten, groothandelaren en logistiek dienstverleners', zegt de VGB.

Het project heeft tot doel de economische positie van de bedrijven op de middellange en lange termijn te versterken, waarmee de ontwikkeling van de regio als Europees tuinbouwcentrum wordt versterkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer