Controle op klei op de weg in Noordkop

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier controleert in de maanden augustus tot en met februari extra op klei op de weg.

Controle+op+klei+op+de+weg+in+Noordkop
© Hollands Noorderkwartier

Door de zeer natte maand augustus vormt klei op de weg nu al een probleem. De controle wordt gedaan om onveilige verkeerssituaties op wegen rondom de Noord-Hollandse landbouwpercelen te voorkomen.

'Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Het plaatsen van waarschuwingsborden door deze bedrijven is daarom zeer belangrijk en verplicht', meldt Hollands Noorderkwartier.

Opsporen

In de maanden augustus tot en met februari controleren de beheerders van Hollands Noorderkwartier de wegen intensief op wegvervuiling. Vervuilers worden opgespoord en gevraagd de klei alsnog op te ruimen.

Als de vervuiler verzuimt om de weg schoon te maken, ruimt het hoogheemraadschap de klei op. De schoonmaakkosten worden alsnog bij de betreffende vervuiler in rekening gebracht.

Ook kan er een preventieve dwangsom worden opgelegd aan notoire vervuilers. De politie kan proces-verbaal tegen de vervuiler opmaken, waarschuwt Hollands Noorderkwartier.

Oproep

Het hoogheemraadschap is de grootste wegbeheerder van Noord-Holland met circa 1400 kilometer wegen in beheer, voornamelijk in landelijk gebied.

'Daarom vragen we agrariërs en loonbedrijven om te allen tijde, maar speciaal tijdens deze regenachtige periode en de oogstwerkzaamheden, de wegen schoon te houden in het belang van de verkeersveiligheid', aldus Hollands Noorderkwartier.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer