Compensatie+Belgische+perenteelt+6%2E440+euro
Nieuws
© Yvonne Hurkens

Compensatie Belgische perenteelt 6.440 euro

Belgische perentelers krijgen een compensatie van 6.440 euro per hectare als ze hun peren niet oogsten.

Deze compensatie geldt voor telers die leveren aan een veiling. Telers die niet zijn aangesloten bij een afzetorganisatie krijgen de helft van de compensatie.

Met deze regeling wil het Vlaamse ministerie van landbouw ongeveer 2.000 hectare peren van de in totaal 9.000 hectare uit de markt nemen. Het moet de druk van de markt halen die is ontstaan na de Russische boycot van een groot aantal Europese landbouwproducten, meldt nieuwssite Vilt.

Vandaag aanvragen

België exporteert jaarlijks ruim 35 procent van de perenoogst naar Rusland. Perentelers die gebruik maken van de regeling moeten dat vandaag nog aanvragen via hun afzetorganisatie of rechtstreeks bij de betreffende overheidsdienst.

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer