EZ: interventie duurt tot december

De vergoedingsregeling voor groente en fruit dat van de markt wordt gehaald, duurt tot december. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken (EZ) vandaag bekend gemaakt.

EZ%3A+interventie+duurt+tot+december
© Peter van Houweling

Over de hoogte van de vergoedingen is nog niets bekend, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waar telers kunnen aankloppen voor de nieuwe interventieregeling.

Telersverenigingen

Aanvragen voor vergoedingen lopen via de GMO-goedgekeurde telersverenigingen, zegt een woordvoerder van de RVO. Telers die lid zijn van zo’n vereniging moeten dit via deze organisatie regelen.

Individuele telers die geen lid zijn van een telersvereniging kunnen zich ook aanmelden bij de dienst. Zij komen via een Europese regeling mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Deze regeling wordt naar verwachting volgende week van kracht.

Producten

De interventie is opengesteld voor tomaten, wortels, witte kool, paprika, bloemkool, komkommer, augurken, champignons, peren, appels, rood fruit, tafeldruiven en kiwi's.

Als telersverenigingen groente en fruit uit de markt halen, kan het product aan erkende Voedselbanken worden aangeboden.

De Europese Unie heeft 125 miljoen euro uitgetrokken om partijen groente en fruit, die door de Russische boycot overtollig zijn, van de markt te kunnen halen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer