Landelijke+Appelplukdag+2014
Nieuws
© Hoekstra

Landelijke Appelplukdag 2014

Zelf appels plukken kan tijdens de Landelijke Appelplukdag die op zaterdag 6 en 13 september plaats vindt. Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stellen die dag hun bedrijf open voor het publiek.

De fruittelers laten de bezoekers graag zien met hoeveel zorg en vakkundigheid ze fruit telen. Er zijn naast de zelfpluk ook vaak extra activiteiten op de fruitbedrijven zoals demonstraties, proeverijen, wandeling door de boomgaard en leuke dingen voor kinderen.

Hoekstra

Eén van de deelnemende bedrijven is fruitbedrijf Hoekstra in Luttelgeest. Bezoekers kunnen zelf Elstar, Cox en/of Goudrenetten plukken. De klanten worden met de pluktrein naar de boomgaard gebracht, waar ze uitleg krijgen hoe ze de appels het beste kan plukken en bewaren.

Daarna mogen ze zelf aan de slag. De geplukte kilo’s kunnen ze na afloop afrekenen. De Landelijke Appelplukdag wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer