Dijksma verwacht einde impasse Binnenveld

Als het aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) ligt, is er in september een sluitend beheerplan voor Natura 2000-gebied Binnenveld bij Veenendaal dat ook voor de gemeente acceptabel is.

Dijksma+verwacht+einde+impasse+Binnenveld
© Inzicht in natuur

Dijksma heeft provincies Gelderland en Utrecht en waterschap Vallei en Veluwe gevraagd zo'n beheerplan op te stellen. Dat is volgens haar haalbaar nu blijkt dat de instandhouding van de natuurwaarden in het gebied mogelijk is door het treffen van alternatieve maatregelen.

Gemeente Veenendaal heeft grote moeite met een eerder plan tot peilverhoging van de Grift om de flora en fauna in het Binnenveld in stand te houden. Hiervoor is geen draagvlak in het gebied, stelt de gemeente.

Infiltratieputten

Als een alternatief systeem van win- en infiltratieputten direct naast of in het gebied wordt aangelegd, in combinatie met slootdemping, is de natuurkwaliteit ook voldoende gewaarborgd, stelt Dijksma in reactie op Kamervragen van de VVD. Wel is dit iets duurder.

Op dit moment wordt nog met de regio overlegd over de uitvoerbaarheid van het beheerplan. Ook kunnen nog zienswijzen worden ingediend op de openbare voorbereidingsprocedure.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer