Ciolos+wil+getroffen+markten+steunen
Nieuws
© Europee Commissie

Ciolos wil getroffen markten steunen

De Europese Commissie komt op korte termijn met crisismaatregelen om de gevolgen van de Russische handelsboycot te beperken. Dat melden bronnen in Brussel.

Naar verwachting maakt Landbouwcommissaris Dacian Ciolos vanmiddag nog bekend dat hij tegemoet komt aan de dringende vraag om maatregelen die COPA bij hem heeft neergelegd. COPA-voorzitter Albert Jan Maat heeft die wensen in een persoonlijk onderhoud toegelicht.

Geen exacte invulling

Het besluit van Ciolos om boeren en tuinders tegemoet te komen, betekent niet dat meteen ook de exacte invulling van bijvoorbeeld interventieregelingen bekend is. Daar wordt begin volgende week meer over naar buiten gebracht.

Inmiddels is ook besloten dat op 5 september in Brussel een extra vergadering van de Europese landbouwministers plaatsvindt. In een ambtelijk beraad werd vandaag echter vastgesteld dat de Commissie daar niet op moet wachten, maar nu al kan komen met steunmaatregelen voor de zwaarst getroffen sectoren.

• Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer