Samen+Sterk+richt+acties+vooral+op+retail
Nieuws
© SamenSterk

Samen Sterk richt acties vooral op retail

Vooral via de retail gaat de Stichting Samen Sterk proberen om de consumptie van groenten en fruit uit Nederland te vergroten.

'We zijn in overleg met de AH's, Plussen en andere supermarkten om snel acties op te starten', vertelt Rob Bal. Hij is directeur van telersvereniging Redstar en één van de initiatiefnemers van Samen Sterk.

Volgens Bal zijn op dit moment nog geen concrete resultaten te melden van het overleg met de retail. 'Daarnaast proberen we onder meer om via restaurants en cateringbedrijven ervoor te zorgen dat er ook in de horeca meer aandacht is voor Nederlandse ingrediënten.'

Gezamenlijke campagne

Bal zegt dat vorige week na het bekend worden van de Russische boycot van de landbouwproducten al snel het idee voor een gezamenlijke campagne vrij snel ontstond.

'Na het weekend zijn we met een aantal telersverenigingen rond de tafel gaan zitten om de stichting op te richten met een eigen website en sociaal platform. Daarna ontstond een geweldig mediaspektakel en bleek dat we veel draagvlak hebben in de sector en daarbuiten.'

Unieke samenwerking

Primair doel van Samen Sterk is de afzet van groenten en fruit via de Nederlandse consument te vergroten. 'Het is voor de glastuinbouw een unieke samenwerking met de steun van tien grote sectororganisaties', zegt Bal.

Als het initiatief eenmaal goed aanslaat en goed draait dan sluit Bal niet uit dat de stichting wordt ondergebracht in een organisatie als het GroentenFruit Huis. 'Verder is het mogelijk om het initiatief uit te rollen in de richting van bijvoorbeeld de zuivelsector.'

Financiering

De financiering van Samen Sterk komt in eerste instantie voor rekening van de initiatiefnemers. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kosten verdeeld worden onder alle participanten in de stichting', meldt Bal.

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer