LTO%3A+hulp+nodig+voor+gevolgen+boycot
Nieuws
© LTO Nederland

LTO: hulp nodig voor gevolgen boycot

LTO Nederland roept het kabinet en de Europese Commissie op om de gevolgen van de aangekondigde Russische handelsboycot voor boeren en tuinders op te vangen. Voorzitter Albert Jan Maat vreest voor veel producten prijsdalingen op de Europese markt.

LTO steunt het beleid van de Nederlandse overheid en benadrukt dat diezelfde overheid ook consequent moet zijn in het opvangen van de gevolgen van dit beleid. Vanwege de omvang van de export zullen de gevolgen groot zijn voor de land- en tuinbouwsector.

‘De boycot heeft niet alleen consequenties voor de afzet van producten, maar ook voor de prijzen op de Europese markt. We gaan er van uit dat die dalen als gevolg van overschotten’, aldus Maat.

Crisismaatregelen

Vorige week deed LTO al een oproep aan het kabinet voor het nemen van crisismaatregelen. Maat: ‘We denken dan aan het uit de markt nemen van producten of het tijdelijk opslaan ervan. Daar kan ook Europa een belangrijke rol in spelen.’

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer