Rusland+boycot+landbouwimport+EU
Nieuws
© Infotech

Rusland boycot landbouwimport EU

De Russische president Poetin kondigt een importverbod aan voor landbouwproducten die komen uit landen die sancties tegen het land hebben ingesteld. Dat melden diverse media.

Poetin heeft de Russische regering opdracht gegeven om een lijst met producten samen te stellen. Het gaat in sommige gevallen om een volledige boycot, in andere gevallen om importlimieten. De beperkingen duren een jaar.

Welke producten Rusland niet meer importeert, is niet bekend. Ook is nog onbekend welke Europese landen met de beperkingen te maken krijgen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen nog geen reactie geven.

Prijsstijging

Volgens het internationale persagentschap The Associated Press kunnen de beperkingen nog meevallen. In de opdracht die Poetin heeft gegeven is namelijk ook vastgelegd dat prijsstijgingen van voedsel moeten worden voorkomen en de voedselzekerheid niet in gevaar komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer